Integraal Kindcentrum Joannes

2 tot 4 jaar

samen 3 jaar

Ons kinderdagverblijf biedt opvang voor kinderen van 2-4 jaar in een veilige en huiselijke sfeer. De uitdagend ingerichte groepsruimte biedt volop speel-en ontwikkelmogelijkheden. De peutergroep bevindt zich nabij de kleuterklassen. Zo ontmoeten peuters en kleuters elkaar spelenderwijs, waardoor de peuters als vanzelf de overstap naar de basisschool maken.

Spelen en ontwikkelen met Startblokken

Op de peutergroep werken wij met het VVE-programma Startblokken om de ontwikkeling van uw peuter optimaal te stimuleren. Binnen Startblokken draait het allemaal om spel. Jonge kinderen leren door te spelen. Ze willen graag groot zijn, bij de “grote mensen wereld” horen en bezig zijn met onderwerpen uit het echte leven. Vanuit die motivatie wordt hun ontwikkeling en leerproces gestimuleerd. Door de wereld na te spelen ontwikkelen kinderen zich in de breedste zin van het woord. Ze leren de wereld kennen en gaan begrijpen hoe het er daar aan toe gaat.

De pedagogisch medewerkers spelen hierin een belangrijke rol. Zij begeleiden het spel, spelen mee en verdiepen het spel verder al naar gelang de behoefte van het kind.

Tarieven Buitenschoolse opvang